ShareThis

ShareThis

ShareThis

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δεξιοί και Αριστεροί...

Δεξιοί και Αριστεροί είναι ορολογίες ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Πλέον οι πολιτικοί χωρίζονται σε Φιλελεύθερους και Κρατιστές, με τους 2ους να ηττούνται πανηγυρικά σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη. Εδώ, μάλλον ως κατάλοιπα του Εμφυλίου, κρατίσαμε αυτές τις ορολογίες και όχι μόνο αυτό, μιλάμε και για προοδευτισμό ή συντηριτισμό.

Έχουμε λοιπόν το εξής παράδοξο στην Ελλάδα: Αυτοί που θέλουν ελεύθερη αγορά να θεωρούνται συντηριτικοί και αυτοί που μιλάνε για μαρξισμό, σοβιετικά μοντέλα και οτιδήποτε πέθανε εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον, να θεωρούνται προοδευτικοί.

Μέσα από το μνημόνιο έπεσαν αυτές οι μάσκες και είδαμε καλά ποιος είναι ποιος. Άνθρωποι που το παίζανε Δεξιοί έτρεξαν στο Κρατιστικό μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ και το ανάποδο. Ο Κρατισμός ένωσε τα αντίθετα! Βλέπουμε λοιπόν μια χαρά να συνεργάζονται ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και ΧΑ και οποιονδήποτε αντιευρωπαϊστή, γενικά μη-φιλελεύθερη δύναμη τέλος πάντων.

Το Κράτος του Δημοσίου θα ηττηθεί όχι γιατί το λέει ο Σίμος αλλά γιατί έτσι είναι τα μαθηματικά. Δε γίνεται να είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως είχε πει και μία ψυχή: "Καλός ο Σοσιαλισμός αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Κάποτε τελειώνουν τα ξένα λεφτά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου